Szállás árak Ambient Hotel & AromaSPA ****

Ambient Hotel & AromaSPA ****

Címlap » Sikonda » Sikondai szállások » Ambient Hotel & AromaSPA **** » Adatlap

Nagyításhoz kattintson a képre!
helyszín
  • Üdülőövezetben
szolgáltatások
  • Általános szolgáltatások
    Nem őrzött parkoló, Konferencia terem, Szobaszolgálat, Mosoda, Pénzváltás, Nyelvismeret, Kutya, macska bevihető, Svédasztalos reggeli, Központi széf, Zárt parkoló, Busz parkoló, 24 órás portai szolgálat, Étterem, Drink-bár, Tárgyaló terem, Mosatási lehetőség, Kávéház
  • Szolgáltatások a szobában
    Fürdőszoba, Légkondicionálás, TV, Rádió, Telefon, Internet csatlakozás, Minibár, Nemdohányzó szoba
  • Szépség szolgáltatások
    Kozmetika, Fodrászat, Pedikűr, Manikűr, Szauna, Masszázs, Hidromasszázs, pezsgőfürdő
  • Sport szolgáltatások
    Meleg vizű fedett medence, Hideg vizű szabadtéri medence, Lovaglás, Asztalitenisz, Biliárd, Röplabda, Darts
  • Gyógyszolgáltatások
    Gyógyfürdő, termálfürdő

Ambient Hotel - AromaSPA ****

A négycsillagos Ambient Hotel & AromaSPA Sikonda**** Magyarország első illat- és wellness hotele Zólyomi Zsolt illatszelekciójával, beltéri és kültéri medencékkel és szaunaparkkal várja a felfrissülni vágyó vendégeit a Mecsek festői völgyében,Pécstől 19 km-re.

Superior illatszobáinkban Zólyomi Zsolt, az egyetlen magyar parfümőr, avagy az Orr illatszelekciói találhatók.Válassza az Önhöz leginkább illő, egyedi illatot:
FRISSEN KASZÁLT FŰ
ERDŐMÉLYI CSEND
FRISSÍTŐ FEHÉR VIRÁGOK
NYUGTATÓ LEVENDULA
FENYŐERDEI LEVEGŐZÉS
IZGATÓ CSOKOLÁDÉ

Több hónapos átalakítás után 2014. március elejétől új néven és új koncepció mentén nyitotta meg kapuit Sikonda település termálvizes fürdőjéhez tartozó szálloda. Az Ambient Hotel & AromaSpa**** Sikonda névre keresztelt komplexum a Mecsek völgyének egyedi mikroklímájára építve az illatokat helyezi fókuszba. A Komló városához tartozó üdülőfalu kiváló természeti adottságai folytán rendkívül jó levegővel rendelkezik. A nagy kiterjedésű erdőknek köszönhetően a levegő relatív páratartalma 60-80%, tiszta, füst- és pormentes. A légnyomásváltozás viszonylag csekély, ez is hozzájárul a kímélő klíma jelleghez. A völgy hőmérséklete 4-5 fokkal alacsonyabb, mint az országos átlaghőmérséklet.

Ezek az adottságok adták az alapötletet az „illathotel” elgondolásnak, amelynek keretében a szálloda néhány szobája egy-egy illat köré épül majd. Az illatos szobákban a levendula, a kamilla, a menta vagy éppen a mandula éppen úgy felfedezhető lesz a fürdőszobai bekészítésekben, mint a belsőépítészeti motívumokban. Az egyedi koncepció a szobák illatosítása és belsőépítészetei megoldásai mellett tetten érhető lesz a wellness részlegen, de még az étlapon is.

Az „új” hotel a korábbi Sikonda Wellness Hotelnél magasabb színvonalon nyújt szállodai és wellness szolgáltatásokat, mindemellett az infrastruktúrában is komoly fejlesztésekre került sor. Az elnyert támogatásnak köszönhetően a mintegy tíz évvel ezelőtt a Mecsek völgyében feltörő forrásokra épült hotel nem csak egy újabb csillagot kapott, de a fejlesztéseknek köszönhetően a szobaszám is közel a duplájára nőtt, így mostanra már 77 szoba, lakosztály és apartman várja a pihenni vágyó vendégeket. A magyarországi turisztikai trendeket figyelembe véve átalakításra kerültek a közösségi terek és a wellness tér, a jelenlegi konferenciaterem kapacitása bővítésre került és szekcionálhatóvá vált. Emellett szabadtéri pihenőhelyek is kialakításra kerültek.

A gyógyfürdőt a hazai források többségétől eltérően nem olaj, hanem szénbányászati próbafúrások során találták 1928-ban, így ezen a helyen viszonylag hamar, alig néhány év múlva már gyógyszálloda is működött. A felszínre hozott alkalikus, lítiumtartalmú hévízzel többek között gyomor- és bélpanaszokat kúráltak, de már akkor is javasolták anyagcserével kapcsolatos problémák, ízületi bántalmak, bőrbetegségek és nőgyógyászati megbetegedések kezelésére is. A szálloda a gyógykezelések mellett az egészségmegőrzésre, valamint a testi és lelki kikapcsolódásra is komoly hangsúlyt fektet.

Szobák

Megújult szállodánkban 67 kétágyas (2 akadálymentes), 5 egyágyas szobánk, 4 apartmanunk és 1 luxus lakosztályunk áll vendégeink rendelkezésére. Szobáink egy része összenyitható, sőt különlegességként hármas összenyithatósággal is kedvezünk a nagycsaládok részére.

A létesítmény néhány szobája "illatos", azaz a fürdőszobai bekészítésekben és a belsőépítészeti motívumokban a vendégek felfedezhetik a levendulát, a kamillát, a mentát vagy a mandulát. A többi szobát illatmentesen „levegő” szobának alakítottuk át, hogy a semlegességet kedvelők is tökéletes kikapcsolódásban részesüljenek.

Superior levegő szobák:

A superior levegő szobák nagy alapterületen (~30 m2) épültek, és a ház különleges illatkoncepciójában a semleges, "levegő" kategóriába tartoznak. A szobák a 2. és 3. emeleten helyezkednek el, minden szobában 2 különálló ággyal. Minden szoba épített zuhanykabinnal, hajszárítóval, szobaszéffel, modern 82 cm-es LED TV-vel, fotelekkel és dohányzóasztallal, minibárral és fürdőköpeny bekészítéssel ellátott. Standard levegő szobáink mindegyike rendelkezik erkéllyel és igény esetén pótágyazható. 8 szoba közülük összenyitható, amely a családok nagyobb kényelmét hivatott szolgálni.

Superior illatszobák:

A superior illatszobák ~ 26 m2 alapterületen épültek, és a ház különleges illatkoncepciójában a levendula, kamilla, menta vagy mandula kategóriába tartoznak. A szobák az 1., 2. és 3. emeleten helyezkednek el, minden szobában 2 különálló ággyal vagy franciággyal. Minden szoba épített zuhanykabinnal, hajszárítóval, szobaszéffel, modern 82 cm-es LED TV-vel, minibárral és fürdőköpeny bekészítéssel ellátott. A szobák mindegyike rendelkezik erkéllyel. Minden illathoz tartozik 1-1 apartmanunk, mely a családok számára ideális helyszín a pihenésre.

Luxus lakosztály:

A luxus lakosztály szobai alapterülete ~ 62 m2 2 hálószobával és 1 nappalival. A lakosztály a 3. emeleten helyezkedik el, a 2 szobában 2 különálló ággyal, a nappali részben kihúzható kanapéval. A fürdőszobában zuhanykabin, sarokkád és hajszárító szolgálja a kényelmet. A ~40 m2-es teraszon infraszuna és jakuzzi ad lehetőséget a wellness szolgáltatások privát használatára a gyönyörű természeti környezet szemlélése közben. A szoba széffel, modern 82 cm-es LED TV-vel, fotellel és dohányzóasztallal, minibárral és fürdőköpeny bekészítéssel ellátott. Az erkély a mellette levő szobák erkélyével összenyitva ~75 m2-re bővíthető, előtte egy ~34 m2-es intenzív zöldtetővel.

Szolgáltatások és wellness

A szálloda a spa kezelések mellett az egészségmegőrzésre, valamint a testi és lelki kikapcsolódásra is komoly hangsúlyt fektet. Az új koncepció középpontjába Sikonda egyedi mikroklímája került, hiszen a Komló városához tartozó üdülőfalu kiváló természeti adottságai folytán rendkívül jó levegővel rendelkezik.

AromaSpa szolgáltatásai:

- Termálfürdő & Szaunapark
- Wellness & Spa Park
- Beauty & Care

TERMÁLFÜRDŐ

Az alkalikus, lítiumtartalmú hévíz eloszlatja az influenza utáni zavarokat, kitűnő az ízületi bántalmak, a bőrbetegségek és nőgyógyászati megbetegedések kezelésére.

Medencék:

4 beltéri és 3 kültéri medencével várjuk a felfrissülni vágyó kedves vendégeinket. (A kültéri medencék szezonálisan üzemelnek.)

- A 31-33 'C-os termálvizű fedett medence élményelemeivel - masszírozó vízsugarak - kényezteti és gyógyítja az idelátogatókat. Úszásra is alkalmas.
- A nyugodt kikapcsolódást szolgálja a termálvizű 35-36 'C-os ülőmedence.
- A 30-32 'C-os különböző játékokkal felszerelt (delfinformájú csúszda, teknős, bohóc és gomba) gyermek- és pancsoló-medence a szórakozásra vágyó kicsik birodalma. A kisbabák ápolásához külön helyiséget biztosítunk.
- Beltéri jakuzzi különböző pezsgő-masszírozó elemekkel
- Kültéri jakuzzi a szaunateraszon.
- A 33 x 20 méteres nyitott sportmedence a strandolni és úszni vágyók paradicsoma (szezonális).
- A lélegzetelállító környezetben fekvő - saját forrásból táplálkozó - szabadtéri, termálvizű élménymedence és napozókert a regeneráló nyugalom szigete (szezonális).

SZAUNAPARK
Látogassa meg, és lazuljon el a
- a beltéri finn szauna (80-90 fok),
- a kültéri finn szauna (80-90 fok),
- az aromakabin (30-40 fok),
- a gőzkabin (40-60 fok) és
- a sókabin - himalájai sótéglákkal (25-30 fok)

egyikében, melyeket a fürdőből felfelé vezető lépcsőn keresztül, vagy a harmadik emeletről tud megközelíteni.

Infraszaunánkat a wellness szinten, elkülönítve tudja igénybe venni, a teljesebb kikapcsolódás és pihenés érdekében.

Wellness & Spa Park

Széleskörű masszázskezelésekkel, aqua- és mélymelegterápiás kezelésekkel valamint elektroterápiás kezelésekkel várjuk ellazulni vágyó vendégeinket.

Beauty & Care

Színes kozmetikai és manikűr-pedikűr szolgáltatás biztosításával segítünk a szépülni, felfrissülni vágyó vendégeinknek.

Konferencia

Az Ambient Hotel & AromaSpa**** Sikonda elegáns és kitűnő helyszínként szolgál konferenciák, esküvők, üzleti találkozók és családi rendezvények lebonyolítására. A kimagasló kiszolgálás, széles étel- és ital kínálat, wellness és spa részlegünk valamint a megfelelő technikai háttér biztosítja rendezvényeink sikerét.

130 fő befogadására alkalmas, 3 részre osztható konferenciatermünk, drinkbárunk, 100 fős éttermünk, Grill teraszunk és wellness részlegünk együttesen biztosítanak teljes körű szolgáltatásokat.

Konferenciaterem paraméterei:
A 2011-ben kialakított, 2014-ben bővített terem 130 fő befogadására alkalmas, szőnyeges, klimatizált, melyben nagyobb konferenciákat, esküvőket tudunk magas színvonalaon kiszolgálni. A terem 3 különálló részre szekcionálható.

Elhelyezkedés

Sikonda Magyarország Dél-dunántúli turisztikai régiójában, Pécstől 19 kilométerre helyezkedik el, a Mecsek festői lábainál. A Mecsek völgyének egyedi mikroklímájára építve az illatokat helyezi fókuszba Sikonda település megújult szállodája, az Ambient Hotel & AromaSPA **** Sikonda.

A nagy kiterjedésű erdőknek köszönhetően a levegő relatív páratartalma 60-80%, tiszta, füst- és pormentes. A légnyomásváltozás viszonylag csekély, ez is hozzájárul a kímélő klíma jelleghez. A völgy hőmérséklete 4-5 fokkal alacsonyabb, mint az országos átlaghőmérséklet.

Megközelíthetőség:

GPS koordináták (WGS):
46.17839050
18.22027397

Megközelítés:

Budapest irányából:
M7-es autópályán Siófokig, onnan a 65-ös úton Iregszemcse után Nagykónyi településen át a 61-es úton Dombóvárig, tovább a 611-es úton Sásdig, majd a 66-os útról a sikondai elágazásnál balra, vagy M6-os autópályán Pécsig, onnan Pécsről a Komlói úton a 66-os útón Mánfa érintésével, Sásd felé haladva, a sikondai elágazásnál jobbra, vagy a Szekszárdi lehajtónál a 6-os utat követve Bonyhád, Pécsvárad, Hosszúhetényen keresztül Komlón át

Szeged irányából:
55-ös úton Bátaszékig, onnan Bonyhád irányába, az 6-os főúton Pécsig, a 66-os útról a sikondai elágazásnál jobbra.

Bécs irányából:
Klingenbach-Sopron határállomás után a 84-es úton Keszthely felé, majd Marcalin keresztül tovább a 68-as úton Böhönyéig. Térjen rá a 61-es útra Kaposvár irányába, majd a 66-os úton, Sásdon keresztül a sikondai elágazásnál balra.

fizetési lehetőségek
Az oldalon és kiadvanyainkban talalható árak tajekoztató jellegűek, ajanlattételnek nem minősülnek. Az oldalon előforduló esetleges hibákért, elírásokért, pontatlanságokért, felelőséget nem vállalunk.
A szálláshelyek esetenkénet naponta változó árakat alakalmaznak. Pontos árakért érdeklődjön és kérje előzetes kalkulációnkat.
Szállás info
  • STÍLUS
    Wellness, Sport, aktív pihenés, Gyermekbarát, Hegyvidék, Gyógyturizmus
  • TELEPÜLÉS
    Sikonda
  • SZÁLLÁS TIPUSA
    Hotel ****
  • CÍM
    7300 Sikonda, Fürdő utca 5.
  • NYITVATARTÁS
    01.01-12.31
További találatok: | | | | |
További találatok: | | | | |
Település ismertető
  • Sikonda

    oldalunkat folyamatosan fejlesztjük. Ezen az oldalon rövidesen megtalálhatja látnivalóit, nevezetességeit, illet...